När du utforskar nya ställen är det bra att en pålitlig vän i fickan. Skaffa en mobilapp som gör det enkelt att navigera med kartans hjälp i realtid. Det är nästan omöjligt att tänka sig en tid utan digital karta och GPS. Den allra vanligaste appen är så klart Google Maps i app-format. Där kan du ange din rutt och se hur du kan ta dig dit på bästa sätt.

Med Google Maps kan du koppla in GPS-funktionen så att du hela tiden kan se i vilken riktning du rör dig i realtid. Du kan också välja olika färdmedel som cykel, bil eller buss för att se transportväg och tidsåtgång. Det positiva är att du kan spara kartrutten offline. Till skillnad från vanliga kartor uppdateras kartan ständigt och du kan välja att se satellit eller gatuvy för att få en uppfattning om hur området faktiskt ser ut.

De bästa kart-apparna

Google Maps är inte det enda alternativet

Det enda problemet med Google Maps är egentligen att du måste ha internettäckning. Appen Pocket Earth är en bättre lösning för den som vill navigera i områden där det inte är säkert att du har tillgång till internet. Med appens hjälp kan du förväg välja ut kartor som motsvarar din destination. Appen tar stöd av din GPS för att fortsätta rita ut kartan, även om mobildata inte är aktiverat. Perfekt när du är på campingtur!

Vidare använder sig Pocket Earth av andra källor för att bidra med intressant geografisk information och annan fakta om ditt resmål. Den hämtar information från openstreetmap.org och renderar kartor i enighet med den. Dessutom är appen kopplad till Wikipedia vilket gör att den blir en källa att ösa ur gällande resmålet i fråga. Det enda som du bör tänka på är att det drar mycket batteri att ha GPS:en inkopplad vid användandet av Pocket Earth.

Appen Copilot som ger dig också möjligheten att ladda hem kartor i offlineläge. Den här appen är extra bra för bilisten som vill navigera enkelt på olika vägar. Du får tydlig information om de olika avfarterna och körfälten. Att installera en app direkt i mobilen med kartor är ett bra budgetval till skillnad från att köpa specifika enheter för detta ändamål. Det är lite fråga om tycke och smak vad du föredrar för app i din mobil.